Izbornik

Besplatna dostava za kupovinu iznad 80,00 € / 600,00 KN

Great Western Trail

Romantizirate li o ideji da gonite stoku po prostranstvima divljeg zapada još od doba kada ste kao mali vikendom gledali westerne na televiziji? Iako možda ipak niste toliko stari kao autor ovoga teksta, ako ste se našli ovdje u potrazi za izazovnim euro naslovom ne tražite dalje. Upalite neku od pjesama Ennio Morriconea i zaljubite se u svijet divljeg zapada.

Great Western Trail nudi sve što priliči jednom kvalitetnom naslovu – odličan spoj igrivih mehanika, prekrasne ilustracije te dobro ukomponiranu tematiku koje zajedno stvaraju spoj koji na vašem stolu donosi sate i sate dobre zabave.

Osjetite duh divljeg zapada

U ovoj društvenoj igri preuzimate ulogu kauboja, osobe koja se bavi govedima i vodi ih na tržište u Kansas City. Uz put postoje opasnosti (kao što su poplave i odroni stijena) i zgrade kod kojih možete napraviti pauzu. U tim zgradama možete poduzeti niz akcija, ovisno o zgradi – zamijeniti karte u ruci, kupiti nove radnike, kupiti bolja goveda, izgraditi druge zgrade, što će također imati utjecaj na daljnji gameplay.

Vaš cilj je imati najbolju ruku goveda do trenutka kada stignete u Kansas City kako biste ih mogli prodati za najviše novca i uživati u plodovima svog rada. Samu rutu do Kansas city-a proći ćete nekolilko puta tijekom same igre, te će ista biti napučenija s novim zgradama i novima rutama koje će nuditi bezbroj novih opcija i kombinacija. Na vama je da svaki put pronađete idealnu strategiju.

Strategija za pobjedu

Glavnina interakcije dolazi preko zgrada koje igrači postavljaju na ploču tijekom igre. Koristeći ih kao prepreke drugim igračima, nebi li im produžili put do Kansas City-a, neke zgrade će donjeti sitni način zarade kada se suparnički igrači zaustaviti ili proči preko vaših zgrada.

Igra nudi pregršt opcija za prikupljanje prijeko potrebne bodove. Upravo ta raznolikost ju čini toliko dobrom – svakim igranjem čete otkrivati nove strategije i kombinacije za ostajanje bodova. Bilo da se fokusirate na slaganje najunosnijeg krda goveda, izgradnju zgrada na najboljim točkama mape ili da se u potpunosti posvetite željezničkim stanicama.

 

Što je novo u drugoj edicji?

Glavna promjena je odmah oku vidljiva kroz nove ilustracije. Sama ikonografija je ostalo jasna, a sada ju upotpunjuju novi vizuali veterana industrije – Chrisa Quilliamsa.

Za sve vas koji volite igrati društvene igre solo, tu je sada službena solo varijanta.

Od ostalih noviteta tu su još i simmental varijanta koja dodaje novi tip krava koje staraju što ih duže zadržavate u vašem špilu, Indijanci su zamijenjeni s banditima te su dodani žetoni razmjene koji će vam uskočiti u pomoć kod loših ruku karata, te sitne promjene po pitanju balansa.

Vizualni doživljaj

Drvene figure i vlakovi su izvrsne kvalitete, a ikonografija na kartama i na ploči za igru je jasna i konzistentna. Količina kartonskih pločica i drvenih diskova je u odličnoj ravnoteži i cijela igra ima osjetni taktilni element, a istovremeno nema petljanja s komponentama koje bi usporavale tijek igre. Pravilna su detaljna, teku logično i prepuna su detaljnih primjera koji olakšavaju učenje igre. Igračeva ploča je složena u dva sloja tako da se žetoni lijepo drže u utorima i nema straha od klizanja sa ploče.

Za kraj

Great Western Trail je jedinstvena, dinamična i strateški duboka društvena igra. Ovo je igra koja nudi nešto novo svaki put kada je igrate, i odlično funkcionira i sa različitim brojem igrača, napeta je čak i u varijanti igre s dva igrača. Ako ste ljubitelj dubokih igara europskog tipa ovaj naslov vam preporučujemo kao obaveznu lektiru, a ako tek ulazite u svijet euro-igara, Great Western Trail je igra koja će svoj žanr predstaviti u najboljem svijetlu.

Ako ste stigli do kraja teksta, imamo mali bonus za vas! Prvih 5 čitatelja koji ukucaju kupon GWT20 prilikom kupnje Great Western Traila ostvaruju 20% popusta na svoj primjerak!

Pridruži se zabavi

Pratite novosti, sudjelujte u akcijama i nagradnim igrama!