Izbornik

Besplatna dostava za kupovinu iznad 80,00 € / 600,00 KN

https://cartamagica.hr/wp-content/uploads/2024/02/EL-GRANDE.jpg

EL GRANDE

Nedostupno Pre-order
61.99 

Nedostupno

Obavijesti me kada bude dostupno!

Broj igrača: 2-5
Dob: 12+
Vrijeme: 60-120 min

Besplatna dostava za kupovinu iznad 80,00 € / 600,00 KN

Jednostavna i laka komunikacija.

Brzo plaćanje iz udobnosti doma uz maksimalnu sigurnost.

Opis:

U ovoj nagrađivanoj igri igrači preuzimaju uloge Grandesa u srednjovjekovnoj Španjolskoj. Kraljeva moć jenjava, a ti se moćni gospodari natječu za kontrolu nad raznim regijama. U tu svrhu pozivate caballerose (vitezove) na svoje dvorište i zatim ih premještate na ploču kako biste pomogli u preuzimanju kontrole nad regijama. Nakon svakog trećeg kruga boduju se regije, a nakon devetog kruga pobjednik je igrač s najviše bodova.

U svakoj od devet rundi, odabirete jednu od svojih 13 karata moći kako biste odredili redoslijed, kao i broj caballerosa koje morate premjestiti iz provincije (opća ponuda) u svoj dvor (osobna ponuda).

Okret se zatim sastoji od odabira jedne od pet akcijskih karata koje dopuštaju varijacije pravila i dodatne prilike za bodovanje uz određivanje koliko caballerosa premjestiti s vašeg igrališta u jednu ili više regija na ploči (ili u castillo – tajni toranj). Uobičajeno, svoje caballerose smijete smjestiti samo u regije koje graniče s onom u kojoj se nalazi kralj. Jedno čvrsto i brzo pravilo u El Grandeu je da se ništa ne smije doseliti u ili iz kraljeve regije. Jedna od pet akcijskih karata koje su uvijek dostupne u svakom krugu omogućuje vam premještanje kralja u novu regiju. Ostale četiri akcijske karte razlikuju se od runde do runde.

Cilj je imati caballero većinu u što je moguće više regija (i castillo) tijekom kruga bodovanja. Nakon bodovanja castilla, stavljate sve kocke koje ste tamo imali u regiju koju ste potajno označili na svom kotačiću regije. Svako područje se zatim pojedinačno boduje prema tablici tiskanoj u tom području. Bonusi od dva boda se dodjeljuju ako imate jedinu većinu u regiji koja sadrži vaš Grande i u regiji koja sadrži kralja.

Opis:

Pridruži se zabavi

Pratite novosti, sudjelujte u akcijama i nagradnim igrama!